< Back

Jussi Niva és Barabás Zsófi közös kiállítása Budapesten

A finn Jussi Niva és Barabás Zsófi új, közös kiállítása OFFSPACE – The Art of Infinite Space címen nyílik novemberben az elismert Faur Zsófi Galériában.

A finn Képzőművészeti Egyetemen végzett Jussi Niva festményei a kétdimenziós és a háromdimenziós felszín határán mozognak. A technikának köszönhetően úgy tűnik, mintha Niva képein a geometriai alakzatok elmozdulnának a néző helyétől függően. Niva festményei már az 1992-es németországi Documenta kiállításon is láthatóak voltak, mely az egyik legnagyobb kortárs művészeti szemle Európában. Azóta számos kiállítása volt Európa szerte.

Barabás Zsófi 1980-ban született, tanulmányait a Budapesti Képzőművészeti Egyetem mellett Japánban folytatta. Finnországban is járt alkotói ösztöndíjjal. Festményein a puha formák és erős színek találkoznak a rajzszerűséggel. A Faur Zsófi Galéria az egyik legjelentősebb kereskedéssel is foglalkozó művészeti galéria Budapesten. A fiatal, tehetséges művészekre fókuszál, és évente több nemzetközi eseményen is bemutatja alkotóit.

Az OFFSPACE, egy ritkán megvalósuló közös tárlat 2018 november 23-én nyílik a Faur Zsófi Galériában. Címe: 1114 Budapest, Bartók Béla út 25.